23 Ağustos 2010 Pazartesi

Yorucu hafta sonu

Son bir kaç gün üm o kadar yoğun geçtiki ..iki kez bolu yollarına düştük .cuma günü biraz tül perde işlerine baktık kayıt için foto çektirdik.

Cumartesi günü esila akşamdan beri hastaydı bizi bütün gece çok korkuttu ateşi düşmedi birtürlü..defalarca banyo yaptırdık ,fitil felan sabaha karşı düştü derken sabah yine başladı acil e götürdük .tahliller ve sonuçta bir çok ilaç ve penisilin iğnesi olup bir kaç saat sonra eve döndük .

Çok önceden iftar sözümüz vardı arkadaşlarla..onları kartaldan alıp ,yaklaşık 4 saat yolculuktan sonra bolu gerede ye gittik.en tepede yeşillikler içinde bir munübüs insanla köye vardık ..biraz hoş beşten sopnra incir toplamaya daha tepeye gitmek için yürüdük aç karnınada bayağı zor oldu ama görülmeye değer bir manzaraydı ..heryerde çeşitli meyve ağaçları vardı yok yok maşallah..incir,elma,erik,nar,ayva,armut,zeytin ağaçları..hayret ettim insan uğraşınca oluyormuş demekkive üzüm bağları ..küçücük bodur ağaçlardan okadar çok üzüm varki ..niyetliyken gitmeyecektim ki öff öff..

gece bayağı geçti döndüğümüzde sahur aancak yetiştik kalmamız için çok ısrar ettiler ama esilada aklım kaldığından huzurlu olamadım.eve okadar yorgun geldik ki kızımla ne hazırladığımızı ve yediğimizi anlamadık bile ertesi günü bütün gün uyuyacağımızı söyleyerek yattık..saat 10 civarı telefon sesine uyandık arayan Annem di ev sahibi gidiyormuş ve kontrat yapmak istiyormuş yoksa vermeyecekmiş haydaa...yine palas pantras yola koyulduk ..

19 Ağustos 2010 Perşembe

Yeni hayata başlarken ki sıkıntılar


Yeni bir ev düzeceğim kolay değil 4 yıl geçecek orada bir kaç ay değilki idare edelim.eşim hiç bir masraf yapma diyor basit bir şey olsun ..basit olsunda yinede herşey lazım.

Sabah eşimi gönderince oturup düşündüm ..önce havluları hazırlaım .
banyoya havlu iki adet...
lavaboya havlu 4 adet...
mutfağa havlu 4 adet...

iş havluyla bitmiyorki. nevresimler lazım da yedekte fazla kalmadı çarşaflar sağolsun toruna gidiyor gece tuvalete kalkmada sorun yaşıyoruz altına sermeye çarşaf dayanmıyor bütün yedekler ona gitti..

evde tam bilmiyorum ben daha gitmedim annem ve babam gördü evi 6 yada daha fazla cam varmış ..eee..ona perde tül lazım ..yedekte perde bırakmadık i ..düşüncesiz cırcır böceği misali ..hep dağıttık..

ev bayağı geniş miş..halı lazım kilim lazım ..evde yer yok diye onlarıda dağıttım .yedekte iki halı var biri büyük biri küçük..

bunlar eşime göre basit işler ..boş işler olmasada olur ..olmasa olurmu...

kızım götüreceği ıvır zıvırlarını bir kutuya, kolye küpelerini bir kutuya koydu .kitaplarını topladı ..gitarlarını kılıflarına soktu hep sinimi götüreceksin dedim ,her seferde tek tek diyor..elbiselerini gözden geçirdi, ayakkabılarını düzene soktu ..çok yoruldu canım hakkını yemeyelim önce yazlıkları götürüyor araba almaz sonra tam sayısını bilmiyorum da sanırım bir 50 çift var rahat....

ee diyceksiniz şimdi okadar ayakkabı alacağına nevresim alsaydın yada parasını atsaydın köşeye ..olmuyor işte kızın varsa 15 i geçmiş ayakkabı için ölüyorlar tüm parasını harçlığını ona yatırıyorlar, çoğunu kendi aldı.

Cuma pazarını bir dolaşmalı..parça tüller felan ıvır zıvırları eşime duyurmadan halletmeli..eşim de haklı .şimdi iki eve bakacak.oğlumun aldığından hayır yok kendi masrafına yetmiyor üstelik ona bu ay sonun da araba sözü verdi..iş durumuda sarsıntıda ..kara kara düşünüyor adam ..burs işi İnşallah çıkarda biraz rahatlarız..

haftaya gidiyoruz harç yatıracağız evin elektrik su gibi şeyleri açtıracağız ..ben sobalı olmasını istedim ..bir odada yakarım üstünde çayımıda yaparım ,yerine göre yemeğimide.. bolu çok soğuk olur doğal gaz a yetişilmez..evin eksiği kusuru varmı bakacağım tamda bayram yaklaşıyor ..

Sağolsun yavrum gene mantıklı davrandı .yardım göreceğimiz ve çok sıkıntı çekmeyeceğimiz bir yer yazdı ..akşam yine konuştuk biraz izmir isterdim dedi..ama nasıl yapardık anne.. babam çok zorda kalırdı ,siz sıkıntı çekerken ben nasıl rahat edeyim oralarda dedi..listeye bile almadı olmayacak yerleri .tanıdık olmasa nerden bulurdum 250 ye ev ..evler 400 den başlıyormuş..öğrenci ya sömürsünler ..5 yada daha fazla çocuk bir ev tutuyorlarmış kişi başına 150 yada fazlasını ödüyorlarmış 2 odalı evlere ..o çocuk nasıl çalışşın öyle bir ortamda..

Geçen yıl olmamasında hayır varmış demekki ..çok şükür genede ..off..düşün düşün..

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Akşam gezmesi

İki akşamdır tuzlaya kaçıyoruz ..Benim torun geçen akşam dedesine tırmandı beni gezdir dede..canım çok sıkılıyor ,kimse beni biryere götürmüyor dedi..eşimde hadi hazırlanın dedi ikiletmedik.kızım ve gelin im gelmedi biz üçümüz nereye gidelim diye yola çıkmışken hadi dedik tuzlaya ..arabayı park edecek yeri zor bulduk ..ne kalabalık o öyle ..heryer yemyeşil ,çaylarını almışlar, sanırım iftarlarınıda orada yapmışlar.çocuklar cıvıl cıvıl koşturuyor rüzgar esiyor püfür püfür..önce dondurma sonra çekirdek ..bayağı bir gezdik.Esila arabaya biner binmez uyudu sabaha kadarda gıkı çıkmadı...

Ertesi akşam yine gittik, kızımda geldi .kah oturduk kah yürüdük yedik gezdik yargun geldik ..ama birdaha gidersek çayımıda alacağım imrendim orada çay içenlere...

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Yeni bir dönem


Merhabalar ...yeni bir döneme giriyoruz ailecek .Kızım istediği bölüme bolu işletme fakültesine yerleşti hepimiz için hayırlısı olsun. geçen yıl düşündüğümüz hiç bir yeri bu sene düşünmedik.daha mantıklı ve sqağlıklı düşündük.geçen yıl istanbul diye tutturmuştu üstelik uluslar arası ilişkiler istiyordu nereden duymuş sa...bizde kararı ona bırakmıştık işletmeyi isteseydi ozamanda olurdu tabiki istanbul değil.. kendine güvendi gelecek yıl mutlaka yaparım dedi ,bizde karışmadık bide bu konularda fazla akıl sahibi ve bilinçli değildik.bu sene sistam öyle bir karıştıki içinden rektörler bile kalkamadı..bizde iş sahası geniş diye işletme istedik ..

Bu sene eşim in iş durumu bayağı sallantıda . izmir gibi ankara gibi yerlerde geçim kolay değil .benim kızım a güven im tam eşim in de öyle ama göz göre görede sıkıntıya onu nasıl sokalım .yurt larda kalamaz ,rahat bir ev ortamı olmadan çalışamaz biliyoruz ama bir emekli maaşıyla nasıl karşılarız elimiz in ulaşacağı yerler olsun istedik ..Bolu tam bir öğrenci cenneti aynı eskişehir gibi ..benim memleketim .ilk tercihlere yazdık olacağından neredeyse emindik oldu kısmetmiş çok şükür.kendimizi hiç riske atmadık..

Yerleştiğimizi öğrenince akrabalar aradı müjdeyi verdik sağolsunlar herkes çok sevindi özellikle bolu olduğu için ..ve ev aramaya başladılar herkes birbirine tanıdıklarına haber saldılar .merkezde olan, temiz muhitte ,kirası uygun olan ,kullanışlı bir ev dedik sağolsun gelinimiz kardeşim in hanımı 20 daki kada bana uygun birkaç ev buldu birinin kirası yüksekti .biri içime sinmedi,ama birisi anlattıkları kadar tam istediğim gibiydi .3 katlı bahçe içinde bir evin birinci katı ev 3 oda lı.ev sahibi yurt dışında paraya ihtiyacı yok ,herşeyi tekrar yaptırmış parkeleri bile yeni deiştirmiş..öğrenciye ev vermiyormuş yeminliymiş.. iki yıl önce görünüşü çok temiz ve sessiz görünen ir kıza vermişler ,herkes illallah etmiş eve giren çıkan ın hesabı yokmuş ..Araya hatırlı kişileri soktuk ta şartlı olarak adam verdi.eve hiç bir arkadaşı girmeyecek,temiz tutacak, gürültü patırtı olmayacak..kirada 250 lira bize uygun geldi tabii 200 olsa daha memnun olurdukta ...

Eşim benide gönderiyor yanında .26 yıl sonra eşim evde beni bir saat görmese dayanamaz ama kızıyla gönderiyor ben arada bir giderim diyordum yanına bir arkadaş ı yerleştiririz ama hayır kızıyla ne olduğu belirsiz kişileri bırakamazmış rahat ını bozarlarmış ..paşa paşa öderim kira nın hepsini yanına kimseyi almam dedi. haklı tabiki neler duyduk .iş yerinde anlatmışlar onatanıdıkları biri kızı ev arkadaşı almış ilk ay gayet uyumluymuş sonra bir arkadaş edinmiş ve eve almaya başlamış ne yaptıysa başa çıkamamış kızla üstelik o erkEk kıza sarkıntılık etmeye başlamış.bir Başka kızda ev arkadaşı tarafından sömür ülmüş kız yiyor içiyor hiç bir işe kalkışmıyormuş sifon u bile çekmiyormuş ne gereğivar yine yapacağız zaten diyormuş ..bunlar gibi daha nice olaylar...Eşim arkadaşları eve alması kolay olur ama anlaşamazsan çıkartması çok zor dedi , ne gereği var git kal kzınla emekli maaşım size yeter, yeterki o okusun ben ayda bir gelirim dedi..

Ev tutuldu sıra geldi eşyalara. bundan 8 ay önce zorla oraya buraya dağıttığım eşyaları koysaydım bir yere şimdi aramazdım. evden çamaşır makinası, tv diji türk,ve buzdolabını alacağım. eltimden tavan arasında olan koltuk takımını ve sobayı ,annemden yatak yorgan perde gibi ıvır zıvır,gelimizden ranzaları iki yatak olarak koyacağız.gerisinide gardolap, set üstü,kanepe gibi şeyleride oradan temin etmeye çalışacağız .15 güne kadar gideceğiz ve kayıt yaptırmamız lazım ozaman a kadar evrakları tamamlamalıyız..

Bizi tatlı bir telaş sarmaya başladı ..hadi hayırlısı

10 Ağustos 2010 Salı

Hayırlı ramazanlar

Herkese hayırlı ramazanlar..bakalım nasıl tutacağız günde 3 litre su içiyoruz neredeyse ...sanırım bu sene uykuyla geçireceğiz ...

müdürler

Başkalarına akıl vermeyi ne kadarda seviyoruz ...Çocuk yetiştiriyorsun sanki prof kesilmiş gibi yanlış ,olmaz ,öyle eğitilmez, ben söyle yaptım, ben böyle yaptım ,hatalısın gibi laflar

senin çocuğunla herkes bir mi olur bir annenin 10 çocuğu olsa hepsi huyu suyu farklı olur,birine höt dersin oturur öbürüne dersin niye diye carıldar..

başkalarını konuşmayı ve eleştirmeyi seviyoruz ..herkes için olmasada kendini geliştirmeyi komşulara gidip laklak etmek olarak görenler daha çok..
tamam anladık en güzel ev sizin eviniz
en güzel çocuklar sizin çocuklarınız
en temiz sizin eviniz
en becerikli sizsiniz
dee...bana nee

kimsenin çocuğunu eleştirmem görsem bile biriyle görmezden gelirim ama işte ben okuyamadım aslında çok başarılıydım da ailem göndermedi mantığını savunanlar iş dedikoduya gelince birden müdür kesilirler...eşim işe yaramaz kimseye çaktırmadan müdür diye seslenir o kişide bir havalanırki evet o kadar müdür çok ki etrafımızda ...

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Sıkıntılı gençler

Şimdiki nesil i anlayamıyorum dünyanın bütün sıkıntısını onlar çekiyor sanki.her olanağa sahipler ama yinede mutsuzlar. babam ın sözü geliyor aklıma arpaları fazla geliyorda ondan derdi ,
çocukken köyde yaşarmış ve bir danaları varmış babam bir gün gizlice çok fazla arpa vermiş ve hayvan olduğu yerde zıplamaya ve tekme atmaya başlamış ve ipini kopartmış ağıldan dışarı kaçmış yakalayana aşk olsun bütün gün zıpcıklayıp durmuş ve bütün ineklere atlamış hatta birtanede sıpaya atlamışta sıpayı zor kurtarmışlar..o yıl bütün inekler o danadan yavru doğurmuş ya sıpada doğursaydı vay anam vayy..babam bu yüzden der her şey kararınca olacak fazla verirsen azar kudurur diye doğru değilmi..
gençlerin can sıkıntısı hiç bitmiyor iş yapmayıda sevmiyorlarhep gezsinler ceplerinde bol para olsun ,güzel ve yakışıklı olsunlar ,herkes onlara baksın imrensin çaba harcamadan başarılı ve zengin olsunlar ufak bir sıkıntıda depresyona giriyorlar yeni moda hastalık ..yine aklıma geldi bugün babam ın kulaklarını çınlatacağım biraz ..

Çocukluktan genç kızlığa geçiş zamanlarımdı tam hatırlıyamıyorum ama sanırım 14 yaşlarım gibi felan.o zamanlarda yabancı diziler pek revaçta ve bir dizi vardı adını hatırlamıyorum bir genç kız ailesinin çok tartışmasıyla hasta oluyor ve kız çığlık atıyor Yeterrrrr..yeter artık siz beni hasta ediyorsunuz depresyona sokuyorsunuz diye ve aile kızlarının üstüne titriyor doktor psikolojisi mahvolmuş kızın artık daha dikkatli olun kıznızı üzmeyin diyor ..sanırım etkilenmişim biraz o sıralarda annemle babam baya bir tartışıyotdu ve ben ders çalışıyordum ve hırsla kalkıp masaya vurdum ve o kız gibi yeter diye bağırdım ,siz benim psikolojimi bozuyorsunuz sizin yüzünüzden ders çalışamıyorum kavga etmeyin diye...
ve sonuç babam bir tokat attı bana başlarım senin psikolojinede sanada diye .,ve birdaha karışmadım birbirlerini yesinler dersime devam ettim demekki bazen bozulan psikolojiler in tedavisi çok kolaymış..
dayak tabiki doğru değilde bu gençlerin hali ne olacak bilmem..

Üç yanlış bir doğruyu götürür mü..


Cuma günü öğleden sonra kızımla gebzeye gittik biraz pazarı dolaştık birazda mağazaları bir şey almak niyetinde değildik öyle gezmek ve ana kız vakit geçirmek amaç..pazar çok uygundu ama tabiki parası olana ..3 lirayada 30 lirayada tişört al babetler 5 liraya düşmüş ve çok da güzeller kızım bitane bana almam için ısrar etti aldım hemen giydim okadarda rahat mışki..ayağımdaki bir mağazadan aldığım ve 49 tl verdiğim ayakkabıdan çok daha rahattı doğruya doğru.
collezion mağazasına girdik bayanlar katında dolaştık biraz bir elbise denedi kızım o kabindeyken yanındaki kabindeki bir kıpırtı dikkatimi çekti kabin önünde 14 yaşlarında bir kız sessizce bekliyordu içeriden bir genç çıktı yaklaşık 20 li yaşlarda tipsiz renksiz bişeyy..ve bir elbise aldı içeriye girdi yaklaşık bir 5 dak sonra çıktı tekrar bir kırmıızı elbise alıp içeriye girdi bir kadınla sessiz bir konuşması oluyordu anlaşılmıyordu kabin önündeki kız sessizce sakız çigniyordı. kızım çoktan çıkmış bana anne nasıl olmuşmu diyordu kendimi topladım ve güzel olmuş dedim kızım başka kıyafetlere baktı ve yeni birtane alıp yine kabine girdi aradan sanırım bir rahat 10 dak..geçmiştir ve o kabinden yaklaşık 40 yaşlarında bir kadın ve o çocuk çıktı o kadar şaşırdım ki ..acaba oğlumu dedim ama anası giyinirken oğlunun ne işi olur içeride ve o kıyafet sırt akadar açık içinde çamaşır olmayan bir kıyafetti o kadarda olmaz canım dedim oğlu değilse o yaşta bir çocukla ..günahları varsa boyunlarına ama miğdem bulandı.ben kaldıramıyorum ne erkek öyle çok büyük olsun nede kadın ..tamam aşk olabilir kadın kendinden birkaç yaş küçükte olabilir ama yaş öyle çift rakamlara çıkmayacak bana göre böyle ...herkes dengi dengine

madiyatta bence öyle arada fazla uçurum olmayacak orta sınıfsan ki biz öyleyiz kızım a öyle zengin çocuklarıyla asla dolaşmasını istemem kendisinden çok büyük arkadaşıda olsun istemem.bundan birkaç sene önceydi liseye gidiyordu kızım .peşine ondan yaklaşık 10 yaş kadar büyük oldukça zengin daha doğrusu babası zengin ve gençler arasında çok popüler agır abi gibi görülen polat alemdar tiplemesinden biri takılmıştı,altında son model arabası gümbür gümbür müzik evin etrafında fır dönüyor sabahlara kadar camın altında sabahlıyor kızım ı aklını çelmek için çok uğraştı bende caydırmak ve aklını başına toplaması için uğraştım yaklaşık 2 yıl sürdü oğlan ailesine filan söylemiş sanki biz veriyoruz gibi kız kardeşi ni göndermişler okumazsa ve kapanırsa ancak ozaman alırlarmış yoksa başka kız varmış iştedikleri aslında istemiyorlarmışta, abisi vaz geçmiyormuşta ,biz peşini bırakırsak oda vaz geçermişş ...öyle sinirlenmiştikki..kızm ın aklı başına geldide ona asla olmayacağını peşini bırakmasını söyledi ama 2 yıl daha hiç bırakmadı sonra vaz geçti bazen konuşuruzda verilmiş sadakamız varmış ya kansaydım ben ne halde olurdum şimdi diye konuşuruz .

Başka kültürleri inançları aşağılamak değil amacım. ama olmuyor iste görüyoruz çok sorunlar yaşanıyor.benim doğrularım nekadar esnek te davransam yinede belli.yaşştada madiyattada uçurum olmayacak.erkek en fazla 8 yaş büyük olacaken az 3 .erkek uzun olacak kadından ve ondan ağır olacak tuttumu kucağına rahatça kaldıracak,ayy ayy belim demeyecek,senin baban ın nesi vardıki ,sen bunları burda gördün, ben olmasaydım açtın gibi laflar edilmeyecek bunlar aileler birbirini hor görmeyecek..bizramazandaoruç umuzu tutarız kurbanda kurban ımızı keseriz mübarek günlerde bir kitap açarız namaz ımızı bazen eksikte olsa kılarız ,fitremizi veririz ,bir inin okuması varsa kapatırız başımızı gider duamızı ederiz ..yılbaşında hindi olmasad bir tavuk pişiririz çocuklara hediyelerini alırız eşim birkaç kadeh içer biz meyve suyu yudumlarız tatil imize çıkar mayoları ve bikinilerimizide giyeriz ,bayramlarda bayrağımızı cama asar istiklal marşında kımıldamadan dikilir okuruz ATATÜRK tesimlerinide duvardan eksik etmeyiz.

nerden nereye geldi konu ama olsun ben çok şükür MÜSLÜMAN ım ve laik im son zamanlarda ATATÜRK çülüğü yanlış yorumlamaya başladılar ve insanları başını kapatanla laikliği ters tutmaya başladılar pek tartışmak istemiyorum bu konuları başladım mı susmuyorum çünkü..yine çok yazdım gidip tarhana mı çevireyim...

8 Ağustos 2010 Pazar

Hafta sonum

Günaydın arkadaşlar..gününüz güzel hayırlı ve sağlıklı geçsin.

Havta sonum oldukça yoğun geçti.cumartesi pazar gelin in lise bitirme sınavları vardı,torun bana kaldı gerçi genelde bendede .ama evde dede varken ben daha az ilgileniyordum eşim evleneli 26 yıl bitecek hala daha paylaşamaz beni hep onunla ilgileneyim işim gücüm o olsun.ona yemek yapayım, içecek getireyim başını sırtını kaşıyayım ohh gelsn keyfim..ama senin sırtın kaşınıyormu diye soran yok ..isyan edersem ancak o zaman..

Gelin kızımız liseyi bitiriyor bu sene oğlumuzda armut topluyor ..ikiside lise bitmeden kaçtıkları için aceleleri vardı ya.hayata yetişecekler...biri 21..biri 24 ama 4 yaşında kızları var ..oğlumun daha babalıktan haberi yok.şimdi günde 8 saat bir fabrikada bölüm sorumlusu oparotör olarak çalışıyor ona göre 3 kuruş paraya..isyan ediyor hayat mı bu böyle diye..liseyi bitirmedi geçen yıl açıktan okuması için yazdırdık derslerede sınavlarada girmedi yatırrılan parada emekte ziyan oldu..ama lüks tatil istiyor lüks araba istiyor herşeye hakkı olduğunu düşünüyor babasına ve bana isyan ediyor ..eşiyle tartışıyor sık sık okumasını hazmedemiyor korkuyor tabii..
ama çarşambanın gelişi salı dan belli olurmuş hesabı gelecek yıl üni ye gidecek ve onu bırakacak buda belli..ne diyelim herkesin hayatı kendinede bizede dokunmasa ucu..

havta sonunda tarhana yoğurdum onu dökeceğim bugün..malum ramazan tarhanasız olmaz..son havta sonunu istasyonda baba ocağında geçirdik bütün çocuklar benim oğlan ve gelin hariç hepimiz oradaydık..bahçeye masaları kurduk eşim mangalı kuru bütün malzemeyi biz aldık. içecekler, sarımsaklı kızartma yaptık, patlıcan közledik,acı büber közledik önce çocukları tıka basa doyurduk çocuk çok bizde maşallah .ondan sonra bizler iki büyük masa çevreledik eşim pişirdi biz yedik çok güzel bir akşamdı gürültülü patırtılı gırgırlı şamatalı bir akşamdı ..sonra kızlar yol kenarına asfaltın kenarına oturdular komşu kızlarıyla laflayıp birbirlerine telofonda sevgililerini gösterdiler. bizde bahçede. misafir geldi birde çay demledik oradaki çayın tadını biryerde bulamıyoruz .belki kalabalıktan belki açık hava olmasından çok lezzetli geliyor..20 yıldır görmediğim çok sevdiğim bir komşumu gördüm bana hiç değişmemişşin dedi aynı zarif güzelsin dedi çok mutlu oldum çok da doğru olmadığını bildiğim halde..

çocuklar uyanmak üzere torun un sesi var ...çamaşırları sereyim tarhananın başına geçeyim ..görüşmek üzere....

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Tercih stresi

Günlerdir yine uyku uyuyamıyoruz..şimdide tercih sıralamaları bizi geriyor..Önceden aman bir yeterli puan olsun heryer olur gönderirim diyordum....ama olmuyor.iş edindim hangi üni nin kampüsü nerede,merkeze nekadar uzak,yurd lar nekadar,çevre nasıl..felan filan.bir havta sıralama yaptık,dersaneden fikir aldık,ama yaptığımız tercihte yine kendimizce hata bulduk.rehberci ilk 3 tercihte yerleşirşiniz dedi..bizde 5 den itibaren salladık ama ya 5 den sonrası olursa..al işte bir sıkıntı daha..

Uzak yerleri düşünmüyoruz ama kocaelinide düşünmüyoruz ..sebep kampüs anasının gözünde...ev tutsan tutamazsın..yakın.tutmasan 2 saat yol ..üni hayatını yaşamak istiyoruz biraz ..üni hayatıda karışan pek olmayacak ama aç ve sefil kalacağız bizi özleyecek bizde onu ah yavrum nasıl acaba diye merak edeceğiz.

Bolu istiyoruz ikinci tercihimiz çünkü hem uzak bize hemde yakın benim memleketim her olanağım var orada ev tuttuk sayılır ..havta sonları isterse anannesine gider kuzeni dayısı yengesi ona gider..babası sık sık uğrar.bügün yine gidip 5 ci tercihi değiştirmeye çalışacağız .hayırlısı olsun bakalım..

Ne zor işlermiş daha düşünce aşamasındayız İnşallah olursa bu seferde başka düşünceler olacak..benim kadar evde stres yapanda yok .

İnanmak başarmak


Uçak açık denize düşerken insanlar çığlık çığlığa bağırıyorlar ,dua ediyorlardı ALLAH ım sen yardım et diye..O genç cocuuk hiç bir şeyden haberi olmadan uyuyordu,bir sarsıntı ile uyanmaya çalıştı ama nedense tekrar ağır bir uykuya daldı..

Uyanmaya çalıştığında suyun içinde olduğunu gördü,başı da çok acıyordu,neredeyim diye sormak istedi ama dili dolandı ,kime soracaktıki.biraz daha anlamaya başlayınca uçağın düştüğünü aladı,etrafına baktı ..birkaç kişi kendisi gibi bir şeylerin üstüne tutunmuş bir şeyler söylüyordu..kendisi ise koltuk tan geri kalan gibi bir şeydi tutunduğu .nekar orada kaldığını bilemedi saatlermi günlermi anlayamadı tek bildiği güneş çok sıcak ,su çok soğuk ve çok aç olduğuydu çok yakınında olan yaşlıca bir adama el salladı,ben gidiyorum yardım çağırmamaız lazım demek istedi..arkasından suda olan çok az insan anlamsızca el kol işaretleri yaptılar ona hoşçakal yardım getir dediler demek istediler diye düşündü ..

Nekadar yüzdüğünü bilmiyordu artık bedeni uyuşuyordu beyni uyuşuyordu.yüzdü yüzdü yüzdü....akşam oldu ,sabah oldu.bitkin düştü .tam artık uykunun derinliklerine dalmıştıki sarsıldı..biri sallıyordu yüzüne su dökülüyordu ,suyu yaladı dudakları parçalanmıştı sudaydı ama suya hasretti.yaladı,evet bu negüzel bir tattı.yakaladı su veren eli ve şişeyi ağzına götürdü kana kana içmek istedi..ama ağzından zorla çekildi.
Gözlerini açtı başında üç belki daha fazla insan,anlatmaya çalıştı,ağzından bağırmaya benzer homurtular çıktı el kol işaretleriyle anlatmaya çalıştı,insanlar birbirlerine baktılar.ve biri seslendi..heyy aşçı mustafayı çağırın ..bu çocuk dilsiz galiba o anlar çabuk çağırın..

Aşçı mustafa ne oldu sana ,nereden geliyorsun diye sordu ..genç cocuk uçağımız düştüben yüzdüm hep batıya yüzdüm nekadar zamandır bilmiyorum belki iki gündür sudayım ,orada daha çok insan var ne olur yardım edin onlara ..bana yardım getir dediler sen gençsin başarırsın ,başarırsın dediler bana güle güle diye el salladılar.onlara yardım edin ne oluR..

Telsizle yardım istediler uçağın düştüğü biliniyordu ama yanlış yerde darıyorlardı genç in anlatımına göre oldukları yerin doğu suna göre araştırma başlattılar,ve bir kaç saat sonra ulaştılar 8 kişi sağ olarak kurtuldu hastaneye yetiştirdiler serum yedi bazıları daha ağırdı .kendine gelen yaşlı adam ..

Yazık bir genç cocuk vardı.ona yüzme bekle yardım gelir,başaramazsın dedik ama dinlemedi anlamsızca el kol işareti yapıyordı her halde delirmişti ,gitti...ona çok gitme ,gitme başaramazsın dedik .gitti .gitti...yaşlı adam kendi kendine devamlı bu sözleri söylüyordu..

genç çocuk sağır ve dilsizdi .denizde iken yaşlı adam ın ona yardım getit sen başarırsın dediğini sanmıştı işaret dilini bilmiyordu adam herhalde öyle anlatmak istemişti,oda kendine güvenmiş ve bir cesaretle yüzmeye başlamıştı iyikide öyle demişti şimdi hepsi kurtulmuştu işte ,yoksa dünyada cesaret edemezdi...

Hiç olmaz asla olmaz yapamazsın denilen ve bunu duyan inanan zaten yarı yarıya kaybetmiş demektir.