20 Mart 2011 Pazar

Eleştirmek..

Bir kadını yada erkeği kaybetmek yada sizden uzaklaşmasını istiyorsanız onu eleştirin...

KIyafetim nasıl hayatım yeni aldım...-Bunumu buldun alacak,boşuna para ödemişşin hem sana rengi hiç gitmemiş,basit kadınlar giyer bunları....

Saçımı yeni kestirdim hiç bir şey demiyorsun,beğenmedinmi..-Aynı gözüküyor ,bence berberini değiştir adam gibi birini bulda bir şekle girsin...

İş yerimde benden çok memnunlar,zam alabilirim belkide bir terfi...-yaptığın neki senin orda,boşuna heveslenme ..senin vasıflarında bir sürü insan var ortalıkta...

Arkadaşlarımlayım merak etme..-sana onlarla görüşme demedimmi kaç kere.seni kullanıyor onlar,herkese güvenme sen insanları tanımazsın..

Yolda yürürken bir an sendelersin....-Giyiyorsun o topukluları,bacağını kıracaksın,kendini kime beğendireceksen ,ne gerek varsa...

Bir insana aşağılık kompleksi yüklemek bu kadar basit işte.Kişi kendini değersiz görmeye başlar..Ya eğilir kabullenir..

Yada sevgi yok olur sana hoşçakal der..

Beğendiğimizi neden değiştirmeye ve eleştirmeye başlıyoruz..kafamızdaki şekliyle karşımıza çıksaydı beğenirmiydik acaba...

Saldırı..

Libya ya müdahale ettiler...

Tamam kaddafi beş para etmez bir diktatör ama yinede bu başka devletlere hak sahibi olmasına sebep olamaz..Halk kendi seçimini mutlaka yapar bir gün..

Yıllardır Filistin ağlıyor ,bağırıyor imdat diye ama kılını kıpırdatan yok..ama libyaya girmek insanlık vazifemiz diyorlar..

Ne insanlığı...

İnsanlık size kaldıysa..

Önce afganistan..sonra ırak..şimdide libya..Orta doğu paylaşılıyor bir bir..

Sıra bize nezaman gelecek..

Ben biraz gazete karıştıran ve haberleri fazla olmamak üzere seyreden bir ev hanımıyım..Bu kadarı bile bana fazlasıyla yetiyor ve geleceğimizden kaygı duyuyorum..
Bu işin içinde olanlar nasıl dayanıyorlar ve bir şey yapmadan duruyorlar anlamıyorum..

19 Mart 2011 Cumartesi

Melankolik bir gece...


Vakit tamam seni terkediyorum...

Bütün alışkanlıklardan öteye...



Yorumsuz bir hayatı seçiyorum..

Doymadım inan kanmadım sevgiye

korkulu geceleri sayar gibi

birden bire bir yıldız kayar gibi

Aşksa bitti..



Bu akşam ışıkları yakmadım..Sobanın aalevi aydınlatıyor odayı..Kıraç dinliyorum..Ne harika bir şarkıymış bu...Vakit tamam ...

Eşim yanımda yok..Belkide onu özledim..Duygusal bir film seyretmek istedim,bir türlü film beğenemedim...Halbuki tam ağlama kıvamındaydım..

Bana aşk şarkıları yaramıyor anladım ...

15 Mart 2011 Salı

Canım sıkıldı..gezelim.

Bir günlüğüne sırf gezmek ve alışveriş için İstanbula gidiyoruz..Ne saçma değilmi..Hergün dibindeydim canım gezmek istemezdi,ama şimdi burnumda tütüyor..denizi özledim..martıların çığlığını,insanların kalabalığını özzledim..

Kızım haydi ,çantanı alma ..alışverişe gidiyoruz ....

12 Mart 2011 Cumartesi

Kişi yalnızca kendinden mi sorumludur...

Okduğum bir haber bana geçmişte şahit olduğum bir olayı hatırlattı..

Ozamanlar orta okula gidiyordum,öyle yemeklerine eve gelirdim..Eve geldiğim bir öğlen paydosunda evde misafirler olduğunu gördüm..30 lu yaşlarda güzel bir kadın ,daha okul çağına gelmemiş sıra sıra 3 güzel çocuk ve hasta olduğu her halinden belli olan çok zayıf bir adam...

Anneme kim olduklarını sordum..Babamın doğduğu köyden gelmişler akraba oluyorlarmış,adam hastaymış doktora gelmişler,gelmişken bizede uğramak istemişler..Adam ne kadar çok sigara içiyordu...söndürüyor,hemen arkasından tekrar yakıyordu..hiç hoşlanmamıştım adamdan hatırlıyorum..dişleride nekadar pisti..o bıyıkları,orta kısımları kızıl renk olmuştu..o güzel kadına bu adamı hiç yakıştıramamıştım...

Çocuklar annemde kaldı o gün..Doktor bazı tetkiklerden sonra Ankara ya sevk etmiş,Duyduk gitmişler..Babam bir akşam ,anneme ..Halil kansermiş dedi..Kanser...

Annem yazık dedi..yazık..nekadar genç daha..ama en çok hatiyce için üzüldüm...kaynanasıda hasta,bütün işler ona bakıyor,üç çocuk,bide zaten işe yaramayan koca...

Aradan kaç ay geçti hatırlamıyorum ..Halil abiyi çarşıda gördüm,bir dükkanın önündeki sandalyade oturuyordu..iki bacağıda dizinden aşağısı yoktu..elinde yine sigarası vardı..Karşıdan baktım,yanlarına gitmeye içim el vermedi..yanında hatiyce abla vardı,birkaç dakika sonra onu sırtına almaya çalıştı zorla sırtlandı..yalpalaya yalpalaya,kaldırım kenarındaki traktöre kasasına yerleştirmeye çalıştı,bir adam yardım etti..O da yanına kasasına oturdu ,kocasını destek yaptı düşmemesi için...

Anneme söyledim..Adam kansermiş dedi..ciğerleri mahvolmuş..damarlarıda tıkalıymış..bacaklarını kurtaramamışlar,sigaradan kangren olmuş..

Ama yine içiyor dedim...elindeydi,içmesin ozaman..

Dinlemiyorki..aldıracak birini buluyor hatiyce almassa almasın..o da ne yapsın ,deli adamın teki,bağıra çağıra yaptırıyor istediğini..

Bir yıl geçmiştiki,babam köye halil abinin cenazesine gitti..

Babam anlattı sonra..halil abiyi ölmeden birkaç ay evvel yine amaliyat etmişler..bacaklarını bu kez kasıklarının hemen altından kesmişler..içme sakın demişler..bak iyileşemiyorsun..ilerliyor..öleceksin...ama dinlememiş,aman sende demiş.

Hatiyce ablayı,üç cucukla genç yaşında bıraktı..o kadın öyle bir hayat mücadelesine girdiki..

Ölümsüz olduklarını düşünen ,benim hayatım size ne diyen,hertürlü zararlı olan ne varsa tüketen,tarafikte bile yolarda delicesine hareket eden ölürsem ben ölürüm size ne diyen...sözde hayatının yalnızca kendisine ait olduğunu düşünenlere sinir oluyorum..

Hasta olduklarında ,ilgi bekliyorlar..onların etrafında herkes pervane olsun istiyorlar,acınmak,pohpohlanmak istiyorlar ama..kendi yüklerini başkalarının sırtına yüklüyorlar..çocuklarına,eşlerine ,ana babalarına ne büyük ızdırap verdiklerini,geride ne acılar bıraktıklarını hiç düşünmüyorlar..

İçmeyin artık şu sigarayı..daha nasıl,ne anlatalım sizlere..ne olmasını bekliyorsunuz..son çare doktorun içersen bak başına şu gelecek demesinimi..Paketinde yazıyor,bu kadar mı körsünüz iradesizsiniz...

En ucuz sigara günde bir paket ortalama diyelim yılda neresinden bakarsanbir buçuk milyar yapıyor eski parayla..yazık değilmi bu paraya..,

4 Mart 2011 Cuma

DOKUNMA...


Blog yazmaya yeni başladım sayılır..Öyle fazla zamanda ayırmıyorum vaktim olsada bazen yazacak birşeyler bulamıyorum..aslında yazacak şey hep vardır ama elin gitmez canın istemez..işte bahane hep vardır..

Burası benim içimi döktüğüm biryer..okunsun yada okunmasın ..bazen çok önemi var bazende hiç yok..

Ama kime ne, ne diye engel oluyorlar yasaklamaya kalkıyorlar anlamadım..Okadar berbat şeyler varken bunu mu sakıncalı buluyorlar..Başka bloglarıda gezerim arada bir şimdiye kadar sakıncalı olanı görmedim daha..Varsa öyle olan bizim bilmediğimiz onları kaldırsınlar..

Size ne kardeşim...Hiç işiniz yokmu başka..Memleketin derdi bittimi...

3 Mart 2011 Perşembe

Arkadaşım..


Can sıkıntısıyla mağazaları dolaşıyorum bu günlerde..Bütün mağazaların raflarını ezberledim neredeyse..

Bu akşam aldığım bir kemeri değiştirmek için yine bahane oldu,çıktım caddeye..Aklımda acaba biryeremi girsem birşeylermi yesem var canım herşeyi çekiyor..Ben kendimi buldum sonunda etçilim ben ..lahmacun seviyorum pide seviyorum...kavurma seviyorum kebap seviyorum..

Bir okadarda pizzadan ve hamburgerden hoşlanmıyorum..ama malasef onlarda heryerde türediler..elin gavurlarına para kazandırıyoruz ..amerikadan sonra en fazla bizim ülkemizden para kazanıyorlarmış..yazık..bizim yemeklerimizin üstüne varmı..

Kemeri değiştirdim..altı üstü bir kemer ama nekadar form doldurtuyorlar anlamadım..herhalde ,milleti böyle bunaltalımda zırt pırt deişim yapmasınlar diye..

Telefonum çaldı..Arkadaşım ..

Çocukluk ve gençkızlık arkadaşım ..görmeyeli 20yıl oldu..

Ben bir kaç ay önce aynı şehirde olduğunu öğrenince telefonunu bulmak için çok uğraşmıştım olmamıştı..eşinin soyadını bilmiyordum..yani ulaşamamıştım..

Birkaç gün önce elime geçti..aradım,ulaştım konuştuk ilk fırsatta buluşmak üzere anlaştık..

Aradı..Canım benim sesi bile beni mutlu etti ..buluşalım dedik yarım saat sonra..

Beni aldımı bir telaş..Yüzüm soluk ,ellerim kurumuş bakımsız,saçım fena ,üstelik kokladım kendimi oda fena..ne yapacağız..paramı harcayacağım şimdi..Ama böylede çıkılmazki 20 yıl geçmiş ,güzel görünmek lazım..çökmüş demesinler..

Bir pasajda makyaj malzemeleri ve parümeri var..Hızla girilir testr rimel sürülür testr parüm sıkılır..küçük el krami alınır,oje alınır..bayanlar tuvaletinin aynasıda kendi rujun sürülür birazda rujdan gözkapaklarına far yapılır..oje sürülür,el kremi sürülür,birazda yanaklara ve alına nemlendirsin diye ..saçlar elle şekil verilir.birde karanfilli sakız iki dakika ağızda döndürülür..oldu bitti..

Arkadaşımla sarılddık birbirimize birkaçdakika baktık ..Bana harika görünüyorsun dedi..parlıyorsun hiç değişmemişşin...

Biz kadınlar heep bunu duymak isteriz..bir kadın erkek için süslenmez..kadınlar kadınlar için güzel olmak ister..

Arkadaşımla çok güzel bir akşam geçirdik..birbirimizi özlemişiz..aradan geçen yıllar ikimizide değiştirmemiş..tabiki yaşadığımız çok olaylar oldu ama aradaki arkadaşlığımız hep aynı sıcaklıkta..O çok sıkıntılar çekmiş eşinden ayrılma aşamasında ,çalışıyor iki oğluna kendisi bakıyor..ayakları üzerinde dimdik..

Kızım aradı anne neredesin diye..Oda katıldı bize beraber çay içik ,sohbet ettik..Çok güzel bir akşamdı..yeniden buluşmak üzere ayrıldık..

Arkasından baktım..yorgun ve ağır adımlarla ama dimdik yoluna gitti..

Benim güçlü,güzel arkadaşım seni seviyorum..aramıza bir 20 yıl daha girse yine seni aynı sever ve unutmam..

Hayat bazen öyle engeller koyarki karşımıza..bu gün yarın derken bazı dostlarımızı aramayı erteleriz.aynı şeyler onlar içinde geçerli,onlarda arayamaz..çoluk çocuk derdi .bide bakmışız bizim gibi 20 yıl geçmiş..ama hiç aaramamaktan yine iyidir..

Biz birbirimize hiç kinaye yapmadık..sanki birkaç gündür aramıyor gibi davrandık..ama ikimizde hayatımızı sırasıyla anlattık ..sevinçlerimize sevindik üzüntümüze üzüldük..

Hayatıma okadar çok yalan arkadaşlar girdiki çıkarcılar,yalancılar,kıskanç fesat insanlar..

Böyle bir dünyada bulduğum bir kaç gerçek dostuma..sizi sık sık arayamasamda sizleri seviyorum..