13 Ekim 2010 Çarşamba

Arkadaşım 5

Melike günlerce ağladı.ne tokatı içine sindirebiliyor nede sinan ın onu aramamasını..sinan biraz görüşmeyelim hatanı anla bana yalan söylemeni kabul edemem demiş kendini haklı çıkartmıştı.

Süreyya ogün arkadaşını kaldırmış ama hiç bir şey söylememişti.ama akşam olunca hırsla melikeye söylemediği söz bırakmamış ,kızım sen aptalın önde gidenisin seni sevmiyor seni nikahına alana kadar herşey seni anasına hizmetçi kendine köle yapmak için alıyor.bak bakalım nikah olsun nasıl gözü başkalarına kayacak ,aç gözünü diye çok bağırdı ama melike asla kabul etmedi ,hayır,beni seviyor ,öyle çok seviyorki ondan böyle yapıyor demişti..Süreyya arkadaşına uzun uzun baktı ,ve gitti

Süreyya bir akşam sinan ı melikeden dönerken gördü ve önüne atladı,

-nerden melikeden mi dedi,oda -sana ne ki evet ordan deyince ,süreyya en cilveli haliyle -tabiki canım ondan başkasını senin gözünmü görür senin için başkaları ölürmüş hiç bilmezsin dedi..

Sinan bir an duyduklarına inanamadı ,nefesini kontrol altına almaya çalışarak,süreyya ya yaklaştı ,-kimmiş bakalım benim için ölenler...

-Bilmem şöyle bir bakınsan senin için herşeyi yapacak kızlar bulabilirsin dedi,ve gömleginin düğmelerinin çok açıkta bıraktığı yerleri dahada bir göstererek,dudaklarını hafifçe dişledi.

nekadarda kıpır kıpır bir kızdı bu melikenin aksine .sinan toparlandı ,etrafına baktı ya bir gören olursa diye tedirgin oldu,bunları daha sonra konuşuruz dedi,burası yeri değil.

-tabiki dedi süreyya,sen nezaman ,nerde istersen ben anlatmaya ve göstermeye hazırım..
-neyi göstermeye dedi sinan yutkunarak..

-sen ne görmeyi umuyorsan belki onu,belkide hayallerinde bile göremeyeceğin harika şeyleri dedi süreyya..

Sinan afallamış bir halde oradan zor ayrıldı.Melikeye karşı hiç suçluluk duymadı onun arkadaşıydı ,o düşünmüyorsa o niye sçlansındıki,süreyya ile ilgili öyle pek düşünmemişti bütün erkekler önce ona asılırdı,onu çekici bulmayan neredeyse yoktu ama erkeğini hep süreyya seçerdi ve sinan la hiç böyle bir durum olmamıştı,o kontrol altına alacağı kızları severdi sakin uysal.melike tam ona göreydi anneside beğenmişti ya önemli olan oydu.ama süreyya aklını kurcalamaya başladı o neydi öyle sımsıcak dokunmadan ateş hissetmişti.

Aradan bir kaç gün geçmişti ve melike ve süreyya bir kafede buluştular sinan da gelecekti,ve süreyya melikeyi doldurmaya başladı..senden başkalarıyla ilgilense ne yaparsın,onları öpse,yada bırak öpmeyi elini tutarken görsen...

Melike huzursuzlandı,-ne o bildiğin bir şeymi var yoksa diye..arkadaşının gözlerine baktı.
-yok hayır dedi süreyya, ama sanki sakladığı bir şeyler vardı ,onu iyi tanırdı gözlerini kaçırmıştı.-söyle dedi bildiğin şeyler mi var..

-hayır dedi ,ama olur ya birisiyle ilgilendiğini görsen ne yaparsın onu af edermisin...

-bilemem dedi ,belki af ederim belkide öldürmek isterim o zaman ki o olaya bağlı..ama dedi yok af etmem sanırım,offf dedi buda nereden çıktı şimdi sen benim aklıma neler sokuyorsun böyle..

-Aklına kötü şeyler soktuğum yok yalnızca onu gerçekten tanıyıp tanımadığını soruyorum sana ve senin sevginin derecesini öğrenmek istiyorum
-Onu çok seviyorum.sanki bilmiyor gibi davranıyorsun,ve evet onada güveniyorum asla bana karşı hataa yapmazve oda beni çok seviyor yoksa evlenmek için bukadar acele etmezdi dedi..

Süreyya göreceğiz bakalım dedi mırıldanarak kimi seviyor seni seviyormu aslında...

Ve sinan kapıdan göründü herzamankinden daha hoş giyinmişti melikeye sarıldı iki yanağından öptü,süreyyanın elini sıkmak istedi ama süreyya ne o enişte oldun artık diyerek sarıldı ve yanağından öptü..öpmek biraz hafif kaçmıştı dişlemişti biraz sinan afalladı sıcak bastı ve melikenin yanına süreyya nın karşısına oturdu.ne güzel parfümü vardı başını döndürmüştü,melike kullanmazdı parfüm ona göre değildi zaten,o herzaman tertemiz sabun kokardı ,tıpkı annesi gibi sabun kokardı evet hiç parfüm kokmazdı..

Konuşup bir şeyler içerken ,zaman zaman süreyya eline dokunuyor ,kahkaha atıyor ve dudaklarını ıslatıyordu ve bacagını bacagına bilerek mi değdiriyorduki ama sinanda konuşacak hal kalmamış yalnızca onun konuşmasını dinliyordu melikede konuşuyordu ama onun sesi daha cansız ve soluk çıkıyordu sanki...

Nikah zamanına fazla kalmamıştı gün almışlar iki ay sonra ya salon beğenilmişti sıra gelinlik ve eşya bakmaya gelmişti süreyya pek yanlarından ayrılmıyordu sinan da artık ona tavır almıyor aksine gelmesini istiyor en yakın arkadaşın sana tavsiyede bulunur hem zevkli kızdır senden daha iyi anlar diyordu ,melike bir kaç kere huylandı ama sonra kendi kendine utandı ne güzel işte dedi hep arkadaş olsunlar istiyordum şimdi de aranıyorum diyerek düşünmedi .

Süreyya ,sinan ın eline buluşacağı yeri ve saat i yazıp vermişti ,sinan heyecan içinde oradaydı aşıkların buluştukları ve iki kişilikkanape ve önünde masaların bulunduğu tahta pervazlarla kapalı bir bahçeydi .süreyya etegi dizlerinin çok üstünde oldukça açık v yakalı bir elbise giymişti ve topuklu ayakkabılarıyla çok hoş görünüyordu bu kıza herşey yakışıyordu hele topuklu ayakkabı ..melike hep düz giyerdi zaten boyu uzundu topuklu ona yakışmazdıki..

Tokalaşıp yanaklarından öpüştüler ama süreyya boynuna sarılıp bu kadar mı dedi sinan ne olmasını umuyorsun deyince boynuna daha fazla sarılıp dudaklarına yöneldi. sinan ,etrafına bakındı ve yanyana oturdular ve ne istediğini sordu süreyya - seni dedi daha anlamadınmı,seni hep istedim ama melikeden başkasına hiç bakmadın bir gün ondan sıkılırsın diye bekledim hatta onunla arkadaşlığımı sırf sana yakın olmak için sürdürdüm ama sen beni görmedin bende artık benim bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm dedi...

Sinan afallamıştı inanamıyordu bunlara ama çokda hoşuna gitmişti ,süreyyanın ona böyle duygular besleyeceğini hiç ummazdı,hoşlandığı kızlardanda değildi üstelik o el sürülmemiş isterdi ama süreyya nın çok erkek arkadaşı olmuştu ama ateş gibiydi hiç melikeye benzemiyordu hem onunla evlenecek değildi ya zaten eşi melike olacaktı onunlada biraz tadını çıkartsa ne olurduki..

Sık sık buluşmaya başladılar ve aklını başından alıyordu,onunla olmak cennet gibi bir şeydi .düğün hazırlıklarıda devam ediyordu..

O sabah üniversite sonuçları açıklanmıştı ve süreyya evinde kimsenin olmadığını söyleyerek sinan ı davet etti ve sinan sessizce eve girdi odasında yatakta birlikteyken ,sanki bir ses duyuldu ama aldırmadılar sinan süreyya için ölüp bittiğini ve melike gibi ruhsuz bir kızın asla bunları ona yaşatamayacağını söylerken kapıdaki melikeyi gördüler,ikiside yatkata doğrulup üstlerini düzeltmeye çalışırken,sinan dur sandığın gibi değil diye saçma bir savunmaya girmek üzereyken melike yüzük ünü çıkarttı ve üstlerine fırlattı ,ağlayarak ,senteleyerek çıktı gitti...

2 yorum:

  1. devamını sabırsızlıkla bekliyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim nestug,umarım sonunu beğenirsin.

    YanıtlaSil