12 Temmuz 2010 Pazartesi

Sabihanın hak ettiği

Paraları bitinceye kadar oası senin burası senin gezdiler,son kalanlada depoyu doldurup geri döndüler.Gülsüm oğlunuda alıp ailesine dönmüştü,ev boşalmıştı .eve yerleştiler .sabiha ailesiyle görüşmek istedi ama kabul etmediler.

Gülsüm ailesinin yanına dönmüştü ama hiç huzuru yoktu,babası onu hiç affetmemişti ,çocuğunuda kabul etmemişti .Boşanmasını çocuğuda babasına vermesini istediler,çok direndi çok ağladı ama gidecek bir yeride yoktu ,bir yıldan daha fazla sürdü ayrıma olunca oğlundan da ayrılmak zorunda kaldı.vural pişkin ce çocuğunu aldı nafaka ödememek için çok çırpındı cüzi bir miktar bağlandı.Gülsüm ün sağlığı bozuldu çok hasta oldu doktorlar iyileşmek istemediği için olduğunu söylediler depresyona girmiş dediler, 19 yaşında su gibi kadın yaşamak istemiyordu.

Sabiha ailesine çok kez haber gönderdi ,evlenmeden seninle görüşmeyiz dediler.hamile kaldığını öğrendi,vural ın işleri ters gitmeye başladı evde tartışmalar da başladı.ailesiyle görüşemediği için ve birde üstüne maddi sıkıntı eklenince huzursuzluk başlamıştı.

Boşanma gerçekleşince nikah için başvurdular,iki ay sonra sessizce nikah kıydılar sabihanın ailesi ve bir kaç kişi vardı hamile olduğu için bol sade bir elbise vardı üstünde .ailesiyle konuşmaya başlayınca sabiha nın keyfi yerine gelmişti.Vural oğlunu da eve getirmişti ,çocuk sessiz içine kapanık bir çocuktu. İnsanların yüzüne bakmaya korkuyordu ,babası bu senin annen dedi cici annen ..

Hamileliğinin altıncı ayında düşük yaptı ,yataktan aylarca kalkamadı,biraz kilo almıştı.Vural yeni bir iş kurmak istedini söyledi ,ordan burdan borç buldu.eliliklerinin 3 .yılında yeniden hamile kaldı,büyüğü okula başlamıştı..

Vural dış görünüşe çok takıntılı biriydi ,ve sinirli bencil bir kişiliği vardı bunu evlendikten sonra fark etmeye başladı ama aşk her şeyi afediyordu.ve gözünüde kapatıyordu.Sabiha nın bir kızı oldu,sezeryenle zor bir doğum oldu.hamileliğinde çok kilo almıştı.

İşleri ters gitmeye başladı ,evlerine icra geldi .varını yoğunu sattı.ama önüne geçemedi..en son evlerine de banka el koydu.sabiha ailesinin yanına sığındı sokakta kalacak değildiler ya.iki çocuk iki de kendileri...


Sabiha iş aramaya başladı bir fabrikada iş buldu.anesi çocuğa bakıyor,oda çalışıyordu.Vural hazır paraya çabuk alışmıştı ,evdekileride sindirmiş sanki kendi eviymiş gibi rahattı.istediği olmaz sabiha yıda dövüyordu,hakaret ediyordu ,kendisi giyinip kuşanıp geziyor kazandığınıda alıyordu elinden,sabiha çok kilo almış bir türlü veremiyordu ,vural artık onu hiç beğenmiyordu ,yanında başka kızlara kur yapmaktanda çekinmiyordu.

Sabihayı gördüğümde tanıyamadım ,karşımdaki 90 kilonun üstünde özentisiz giyinmiş saçları seyrelmiş arkadan bir toka ile tutturulmuş önden iki dişi düşmüş 30 lu yaşlarda bir kadı dı .benim en son onu gördüğümde güzeller güzeli bir bakanın bidaha bakası gelen bir kızdı saçları beline ipek gibi dökülür incecik beli kopacak gibiydi ..Hayat işte insanları nerelere getiriyor zaaflar olmayacak işler açıyor.

BUNLARIN ÇOĞUNU KENDİNDEN DİNLEDİM BAZILARINIDA ABLASINDAN..

Gülsüm hastanede yatarken orada anesine gelip giden bir genç le tanışmış genç gülsüm ün duru güzelliğine ve başına gelen hak etmediği olayları öğrenince ondan çok etkilenmiş,görüşmeye başlamışlar genç hiç evlenmemiş bir öğretmen miş,gülsümle bir yıl kadar sonra evlenmişler,hemen bir kızı olmuş,arada bir oğlunu görüyormuş sabiha vural a duyurmadan gösteriyormuş.sabiha af dilemiş hakkını helal et demiş...

Murat hala bekar sanırım ..Onu bir kaç yıl önce görmüştüm iyice ufalmış sanki ağzından düşürmediği sigarasıyla arabasıyla uğraşıyordu,alnı ve yüzü kırış kırıştı,yaşı daha genç ama sanki elli bibi gösteriyordu,hayat ona hiç adil davranmadı.

1 yorum: