15 Aralık 2010 Çarşamba

Öğrenciler..


Haberlerde hep öğrenci eylemleri..

İnğilterede bir haftadır sürüyor öyle böyle değil yıkıp yakıyorlar prensin arabasını parçalıyorlar..sebeplerinde bir nevi haklılar harçlara yapılan yüksek zamlar..orda çogu paralı okuyor,bizimki gibi devlet destekli üni yok her üninin belirli kontenjanı var burslu gibi okuyanları o yüzden zor şarlarda okuyorlar,aileler çocuklar küçükken yatırım yapmaya başlıyorlar üniversiteye gidebilsin diye..

Yunanistanda öğrenciler çıldırmış,onlarda bir bakanı sıkıştırmış adamı parçalıycaklar..polisler dayak yiyor ..onlarda ekonomik nedenlerden uzun süredir komşumuz kemer sıkma uyguluyor ya..ama her fırsatta da bize babalanmadan da yapamaz,bir deli komşu işte ne yaparsın atsan atılmaz satsan satılmaz..

Bizdede öyle öğrenci eylemleri sürüyor yavaş yavaş yayılmaya başlıyor..ak partiye kızıyorlar,cumhuriye partili kendilerine desteğe gelen bakanı yumurta yağmuruna tutuyorlar..Polis şimdilik bizde onlara hiç göz açtırmıyor,kafa göz dağıtıyor,kız felan fark etmiyor saçından tuttuğu gibisürüyor....Bazılarının çocuğu düşüyor,bakan da ne işi varmış hamilenin orda diyor hak etmiş...

Bizimi buldu ,yine öğrenci eylemlerinin zamanı mı geldi..malum her 10 -15 yılda bir çocuklar çıldırıyor..çoğunda haklılar ama yakıp yıkmakla olmazki...camları kırıyorlar,arabaları yakıyorlar.onların suçu ne..yine zarar bize..

2 yorum:

  1. Birileri tetiğe bastı...TERÖRÜ BİTİRİP ANARŞİYİ HOTLATMANIN PEŞİNDELER BANA GÖRE...

    YanıtlaSil
  2. İstanbulda okumasını bu yüzden istememiştim,ama buralardada çoğalacak diyede korkuyorum.Okul çok disiplinli en ufak tartışmaya bile izin vermiyorlar çok şükür...

    İpler başkalarının elinde çocuklarda gaza geliyor pravakatörlerde amaçlarına ulaşıyor..

    YanıtlaSil