14 Haziran 2010 Pazartesi

Yasemin in cengizi

Cengiz ailenin iki kızdan sonra gelen tek oğluydu ve fazlasıyla üstüne düşülüyordu,ve babasının onunla ilgili planları vardı kardeşinin kızını alacaktı ona çok önceden buna karar verilmişti..ablası yasemine bunları anlattı,ama inanmak istemedicengiz onu seviyordu ya gerisi okadar önemli değildi aşk herşeyi halleder diye düşünüyordu.
Bir gün yasemin in ablası ve eniştesi cengiz in babası tarafından küfür ve hakarete maruz kaldı. Haklı olarak yasemin e cengizi unutması birdaha görüşmemesi söylendi.
Birkaç gün görüşmediler,cengiz işaret etti sokagın sonuna gel diye.gittiğinde cengizi bir motosiklet üstünde gördü ,nekadarda yakışmıştı,arkasına bindi sımsıkı sarıldı beline uçuyorlardı sankidünyayı unutmuşlardı ,oyle çok gittilerki ormanlara doğru gidiyorlardı ,arkasından gelen arabayı hiç farketmediler takip edenide.önlerine bir araba çapraz durunca durmak zorunda kaldılar motor toprak yola devrilmişti.Üç adam indi birisi cengiz in babasıydıönce cengize bir kaç tekme ve tokat attı.arabaya soktular ,sonra cengizin babası yasemin e oyle bir dayak attı ki bütün yüzü kandan görünmüyordu,dudakları patladı bir kaç dişi yerinden oynadı ve üstünü yırtarak çıkarttı ayakkabılarını da aldı bir daha cengize yaklaşırsa onu dağa kaldıracagını dul bir or.... unun oğluyla ne işi olacağını bu son ihtarı oldunu soyledi,ve onu iç çamaşırlarıyla yol kenarında bırakıp gittiler.

Belki bir saat belki daha fazla olduğu yerde yattı .Yavaşça toparlanmaya çalıştı,sendeleyerek yürümeye,gözleri şişmiş birisi neredeyse kapanmıştı.düşünmeden yürüdü .bir araba geliyordu arkasından,bakmadı araba durdu ,birisi ne oldunu sordu cevap vermedi ,bir kadın indi kollarına girdi,bayılmıştı.

Gözlerini hastanede açtı,bir hemşire ne oldunu sordu,bilmiyorum dedi.polis sordu,geziyordum birileri kaçırmak istedi direndim dayak yedim arabadan attılar dedi.konu kapandı evine haber verildi Ablsı geldi aldı,hiç konuşmadı..

Hiç evden dişarıya çıkmadı.Cengiz evlenıyordu,eve kızın çeyizi serilmiş gelen giden bitmiyordu,O gün davullar çalındı ,oyunlar oynandı gelin ve damat arabadan indi cengiz kafasını çevirdi yaseminin penceresine baktı ve yürüdü eve doğru..cengizin odasınınışığı geç saatlere kadar yandı herkes evi boşalttı hatta annesi ve babasıda genç çiftte başbaşa kalması için izin verdiler akrabalarına gittiler,yasemin hiç kımıldamadan baktı perdenin ardındanve geç vakitte ışık söndü.....sabaha kadar hiç kımıldamadı ağladı ağladı....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder