11 Haziran 2010 Cuma

Yasemin in İstanbul a gelişi

Öğleden sonra İstanbul sınırından girmişti otobüs negüzel binalar vardı nekadarda yüksek, heryer araba dolu .Hayran kalmıştı heryer insan doluydu ,burada artık mutlu olabilirim diye düşündü,otobüs terminalde durdu.

Elindeki adresi birkaç kişiye sordu ,bir taksici götüreyim bacım dedi ,ama korkuyordu artık annesi tembih etmişti kimseyle biryere gitme orada kaçırırlar seni diye.Sonunda cesaretini toplayıp babacan görünümlü bir taksi şöförüne yanaşıp adresi verdi ,yola koyuldular birçok ara sokaklardan geçip bahçeli iki katlı bir evin önünde durdu,burası kızım dedi parasını ödeyip indi.

Kapının zilini çaldı.bekledi,ablası nekadarda değişmişti daha uzamış ve kilo almış ..Yasemini sıcak karşıladı sarıldı öptü..Okadar rahatlamıştıki...Uzun uzun konuştular onun kadersizliğinden ,başına gelenlerden,kızından ..ablası eşini seviyordu ama hamileliği zor geçiyor iş yapması yasaktı.evde başka kimsede yoktu,eşinin ailesi köyde yaşıyor ,komşulardan başka yardım edeni yoktu eşi bir fabrikada çalışıyor çok geç saatlerde geliyordu.

Çabuk alışmıştı sıcak bir ev eniştesi sessiz ve çalışkan biriydi.Yasemini kardeşi gibi kabul etti.Komşularla görüşmeyede başladılar ,yalnızca karşı komşuları biraz zengin ve havalıydı yaseminin geçmişini öğrenmiş hor görmeye başlamışlardı.Ablası dogum yaptı bir oğlu oldu ,yasemin canla başla heryere koşturuyor yeğenine ,ablasına bakıyor evinde bütün işlerini yapıyordu. Karşı komşuda bir telaş vardı öğrendiki askerden oğulları gelmiş ,babası davul çalarak karşılamışş ne güzel diye baktı araba durdu ve içinden bir genç çıktı....

2 yorum:

  1. Arkadaşım çok güzel anlatıyorsun.Ağlamaklı oldum bazı yerlerinde.Bu hikaye gerçekten de yazılmaya değermiş.Ellerin dert görmesin.Ama sonunu kursa geldiğinde anlattıracağım sana.Bu kadar uzun uzadıya hikaye okumak beni geriyor....Öptüm seni.

    YanıtlaSil
  2. Çok sagol neşem ...Ama olmaz anlatmak çok basite kaçar ve amann boylemiymişş diyebilirsin yazarken onun bana günlerce anlattıklarını hatırlıyorum .sözler unutturabilir ..

    YanıtlaSil