9 Haziran 2010 Çarşamba

Yaseminin yeni evi

Ne kadar yol gitmişti hiç anlayamadı arada bir duruyor ihtiyaç molası veriyor ve yine devam ediyorlardı iki adam ön koltukta oturuyor ,güyor yine konuşuyorlar arada bir kafalarını ona çeviriyor yine gülüyorlardı...hani bu adamın dişleri çok güzeldi..ne kadarda çürük dişi varmış,üstelik ağzıda kokuyormuş..bir kaç kez arkaya yanına oturdu o koca ellerirle etini çimdirdi.canı yanmıştı o gülerek nasıl hoşuna gittimi diye soruyordu....sanki dilini yutmuştu sadece bakıyordu ..Bir günmü yoksa daha fazlamı gitti anlamadı gözlerini açamıyordu ekmek biraz peynir vermişlerdi ağzına koymaya gücü yetmiyordu koltuga dökülmüş heryer kırıntı dolmuştu hava iyice kararmıştı durdular.İn geldik dediler,kımıldayamadı şaşkınlıkla yüzlerine bakıyordu.Hadi diye tuttular kolundan çekiştirdi çıkarttı.karanlıktı görünmüyorduda bir ışık yandı evden kapı açıldı şişmanca bir kadın geldi.
Kim bu..niye getirdiniz ..daha çocuk bu..
Ne çocuğu be kendisi istedi beni, kaçalım diye yalvardı.bana karı sana gelin işte ..karnımız aç ..sonrada yatağı yap...
Eve girdiler iki divan ve bir masa ,birde soba vardı odada.birde köşede dolap içinde resimler ve bir kaçtanede bardak vardı şaşkınca bacakları titreyerek oturdu..
Kadır bir tepsi içinde bir kapta çorbayla ,ekmek koymuş üç de kaşık vardı. yiyin dedi.Hadi dediler,kaşığı aldı ama çorbayı doldurup ağzına götüremedi..Öbür adam bana eyvallah ,benim yolum var daha dedi ,gitti..
Kadın yatak hazır dedi, bak bu kız başımıza dert olmasın daha pek küçük hasta filan olur,dayanamaz...
Bişey olmazz sen korkma .Yaseminin elinden tuttu odaya soktu.....
Yasemin sabaha kadar kabus gördünü sandı bir canavar saldırmış, kurtlar heryerini yemiş...kımıldayamadı gözünü açamadı.yüzüne birisi üflüyordu ,biraz araladı ,birisi vardı yanında...Fırlamaya çalıştı .ama neden kımıldayamıyordu bağlımıydı yoksa...bakındı hayır..niye çıplaktı ..yanındaki niye yanında ve çıplaktı..yatağada işemişti herhalde,yapış yapış ve ıslaktı..Anlamaya başladı ve hatırlamaya...
Yeni hayatına alışmaya başladı ,başka ne gelirdiki elinden evin işlerini gösteriyordu kaynanası,kötü biride degildi.Ama kocası hiç eski davrandığı gibi davranmıyordu ve çirkin şey,karakarı,karakız diye bağırıyor gün içinde canı nerede isterse odaya sokuyordu..miğdesi bulanmaya başlayınca ,gebe bu dediler ..gebe.. anladıki bir bebeği olacaktı .sevindi.yalnızca onun onu sever onunla oynardı..bir bebek acba sarısaçlı olurmuydu...çok sancılı bir doğum oldu,iki gün bağırdı kıvrandı,doktor çağırmadılar yaşı küçüktü başa dert olurdu.Ve bir kız çocuk dünyaya getirdi..adını Zeynep koydular...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder