25 Haziran 2010 Cuma

SEHER in sonbahar ı

İki ay sonra ,yüklüce bir para yardımı alarak boşandı.Paraya hiç dokunmadı bankaya yatırdı ,sevdiğini sanmıştı ama şimdi hiç bir şey kalmadığını gördü.çalışmaya başladı.Abisine uygun bir gelin buldular evlendirdier,önce bir yeğen sonra ikincisi sonrada üç üncü peşpeşe yeğenleri oldu seher in artık tek amacı çalışıp ailesine katkıda bulunmaktı .İşe gidip gelirken ,servis şöförüyle yakınlaşmaya başladılar.Ali iki çocuklu efendi bir adamdı eşiyle yeni ayrılmıştı.
Alinin çocuklarıyla tanıştı,büyük olan kız 15 yaşında ,erkek 9 yaşındaydı.kız olan ilk tanıştıkları anda düşmanca davrandı ,erkek biraz daha uysaldı,anladıki seher bu kızdan çekeceği vardı.

Altı yıl aradan sonra tekrar nikah masasına oturdu.sade bir tören oldu.Çocuklara kendini sevdirmeye çalıştı.Yengesi çok hastaydı kan kanseriydi aylarca süren mücadeleden sonra vefat etti.Zaten narin yapıda olan abisi bu durumdan çok etkilendi sigara üstüne sigara içmeye başladı.

Bu zor zamanlarda seher annesine yardımcı olmaya çalıştı sık sık gitti yegenleriyle ilgilendi.Eşi bu durumdan şikayet etmeye başladı,aralarında bir soğukluk başlamıştı.üvey kızının yapyığı bir saygısızlıga tepki gösterdiğinde ,kızın- seni istemiyoruz zaten babam da annemle görüşmeye başladı defol git bu evden- sözünü duyunca dondu kaldı.bu hiç beklemediği bir şeydi aralarında bir soğukluk vardı ama böyle birşey beklemiyordu.Ali ile konuştu ,doğruydu,çocuklar annelerini istiyordu,oda pişman olmuş geri dönmek istiyordu .yine bavulunu ve getirdiği bzı eşyalarını alıp baba evine geri döndü.

Tekrar baba evine dönmüştü.Bunu da sevmişti ama olmayınca olmuyordu,iki evliliğinide toplasan iki yıl etmezdi hayata dört elle sarıldı çalıştı ,çalıştı.Babası bir akşam vakti aniden rahatsızlandı ve seher e kardeşlerine annene ve yeğenlerine iyi bak onlar benim sana emanet im diyerek gözlerini yumdu.

Uzun zaman kendine gelemedi ama artık evin erkeği oydu abisi hep hastaydı,oğlanlar okula başladı ve abiside çok aralamadan akciğer kanserinden vefat etti...kız kardeşini evlendirdi,büyük yeğenini askere gönderdi sonra ikincisini o geldi üçüncüsünü ve büyük olan evlenmek istedi..

40 yaşına girmişti,hayatını hep başkaları için yaşadı çocuğu olmadan 3 evlat sahibi olmuştu,şimdide gelin alıyordu.düğünleri oldu onu yuvasına yerleştirdi ve bütün yeğenlerini okutup iş sahibi yaptı ikincisini de sözledi.

Uzun zamandır bir talibivardı hep isteyenleri oluyordu ama birdaha evlenmek istemediğini söylüyordu.Annesi bir gün ona herkes gidince ne olacak bak yeğenlerin yuvalarını kuruyor bende başında baki değilim .ALLAH ın hakkı üç tür bu belki hayırlı olur ,ben evlenmeni istiyorum dedi.

Karşılıklı isteklerini sundular. erkek,ailesine saygılı ve hürmetli güler yüzlü olmasını ve kapanmasını istedi .seher de ailesini kendi ailesi gibi kabul etmesini yeğenlerine yardım etmesine karışmamasını istedi ve 3 üncü kez evlendi kendisinden 15 yaş büyüktü.

ikiside birbirlerinin ailesine saygıda kusur etmedi eşinin çocukları anne dedi, torunları babaanne.

şimdi neredeyse 10 yıllık evliler .bütün yeğenlerini evlendirdi.hayatından çok memnun ikinci kez haca gidecek çok heyecanlıydı ve eşinden ALLAH ondan razı olsun onu bulmak için bu cefaları çakmam ve iki eş boşamam gerekiyormuştu iyiki buldum diyor.

Oda sonbaharında yaşayanlardan ,umarım çokk uzun bir birlikteliğiniz olur seher abla

1 yorum: